תכניות הלימודים

תואר ראשון במדעי הקוגניציה - תכנית הלימודים

מסגרת הלימודים לתואר ראשון במדעי הקוגניציה היא במתכונת דו-חוגית. החוג השני של התלמידים יהיה קשור למדעי הקוגניציה: פסיכולוגיה, פילוסופיה, בלשנות וחוגי שפות, מדעי המחשב, מדעי החיים, מתמטיקה, פיסיקה, מוסיקולוגיה, סטטיסטיקה וכלכלה. (במקרים חריגים ניתן להגיש בקשה לשילובים נוספים.) משך הלימודים הוא שלוש שנים. 

תוכנית הלימודים מבוססת על שלושה עקרונות מרכזיים: 

  1. לימודי רוחב מקיפים בכל אחד מהתחומים העיקריים המרכיבים את מדעי הקוגניציה: פסיכולוגיה, בלשנות, פילוסופיה ולוגיקה, חישוביות וקוגניציה, ומוח וקוגניציה.                                                                    
  2. לימודי התמחות בתחום אחד בהיקף של חוג לימודים. תחום זה יהיה אחד מחוגי הלימודים המפורטים ברשימה שלעיל.
  3. לימודים בין-תחומיים בקורסים כמו לשון וחשיבה, מחשבה ומחשבים, חישוביות עצבית, וקוגניציה מוסיקלית, המדגישים את חשיבות השילוב בין ידע ושיטות שונות בחקר הקוגניציה.

שימו לב: סטודנטים שהחלו את לימודיהם לתואר בוגר בשנת הלימודים תשע"ט ואילך מחויבים לסיום בהצלחה קורס עיוני בחירה בהיקף של 2 נ"ז לפחות המועבר בשפה האנגלית. מילוי תנאי זה מהווה תנאי לזכאות לתואר בוגר. פטורים מחובה זו:

  1. תלמידים הלומדים בחוג לאנגלית ותלמידי ב"א כללי הלומדים חטיבה באנגלית.
  2. תלמידים המשתתפים בתכנית חילופי סטודנטים.
  3. תלמידי חוגים רגיונליים – לימודים רוסיים וסאלוויים, שפה וספרות גרמנית, לימודים רומאניים ולימודים ספרדיים ולטינו-אמריקניים – הלומדים קורס בחירה אחד בשפת מקור במסגרת החוג שלהם בהתאם לתכנית הלימודים שלהם.

לתשומת לבכם - תלמידים הלומדים בשני חוגים חייבים לעמוד בדרישה זו במסגרת חוג אחד בלבד. תלמידי שהחוג השני שלהם הוא בפקולטה למשפטים נדרשים למלא חובה זו בחוג שלהם שם.

התכנית התלת-שנתית של החובות והקורסים שיש ללמוד בחוג מתוארים בתכנית הלימודים. לעיון בתכנית הלימודים (לשנת תשפ"א) לחצו כאן

לאתר השנתון (קטלוג הקורסים ותכניות הלימודים) של האוניברסיטה העברית לחצו כאן

יש לקחת בחשבון שבצירופים של קוגניציה וחוגים מסוימים יידרש מאמץ מיוחד, ולעתים פריסת הלימודים ליותר משלוש שנים. בנוסף, התיאומים בין החוג לקוגניציה לבין חוג הלימודים השני אינם אפשריים בשילובים מסוימים, שכן ייתכנו חפיפות בזמני קורסי החובה ובמועדי הבחינות בין שני החוגים. (הבעייתיות הזו פחות קיימת בשילובים עם חוגים גדולים - פסיכולוגיה, מדעי החיים, מדעי המחשב, פיזיקה, מתמטיקה - שלגביהם נעשה מאמץ מיוחד מצד הנהלת החוג למנוע התנגשויות.)

 

למידע לגבי סיכויי קבלה ואופן הרישום לתואר ראשון לחצו כאן

לרישום לאוניברסיטה העברית לחצו כאן

 

תכנית לימודים אישית למוסמך במדעי הקוגניציה

ההרשמה למוסמך מתקיימת בין החודשים ינואר עד יוני.

למידע בשנתון האוניברסיטה בנוגע לתכנית הלימודים לחצו כאן

לעיון בנהלי הרישום לתואר מוסמך לחצו כאן
 

מטרת הלימודים

מטרת הלימודים בתכנית האישית למוסמך (תואר שני) במדעי הקוגניציה היא לחשוף את התלמידים לתכנים ולמתודולוגיות של מדעי הקוגניציה, ולאפשר לתלמיד/ה המתמחה באחד התחומים הכלולים במדע זה להכיר את התחומים האחרים. התלמידים יבנו תכנית לימודים אישית: רוב ככל הקורסים באוניברסיטה יהיו פתוחים בפני תלמידי המוסמך, והתלמיד/ה - בהתייעצות עם המנחה - ירכיב/תרכיב תכנית לימודים הקשורה לתחום הספציפי במדעי הקוגניציה שסביבו עתיד/ה התלמיד/ה לבצע את המחקר ולכתוב עבודת גמר (תזה). הלימודים בתכנית מיועדים לבוגרי ובוגרות תואר ראשון באחד התחומים הנושקים למדעי הקוגניציה (ראו להלן), בעלי משמעת עצמית ויכולת להציב לעצמם מטרות  ויעדים מוגדרים, הרוצים לבנות תכנית לימודים אישית ולבחור נתיב מחקר בשדה הרחב של מדעי הקוגניציה.

תנאי הקבלה

התכנית האישית למוסמך במדעי הקוגניציה מיועדת לבוגרי החוגים לפילוסופיה, פסיכולוגיה, אנגלית (מגמת בלשנות), בלשנות, חינוך, מוסיקולוגיה, מדעי החיים, מדעי המחשב, קלינאות תקשורת ומדעי הקוגניציה, וזאת בכפוף לתנאי הקבלה לתכניות אישיות למוסמך במסלול המחקרי, ולתנאי התכנית במדעי הקוגניציה כמפורט באתר החוג (הפרטים להלן).

תכנית הלימודים

תלמידים המעוניינים לקבוע לעצמם תכנית לימודים אישית במדעי הקוגניציה ייצרו קשר עם מורה שיסכים להנחות אותם בתכנון לימודיהם ובעבודת המוסמך שלהם. תכנית הלימודים האישית תהיה בנויה סביב הנושא המרכזי שבו בחרו התלמידים להתמחות, ותכלול שיעורים, סמינריונים וקורסי עזר ממדורים שונים. חובות הלימודים יהיו בהתאם לחובות הלימודים למוסמך בפקולטה למדעי הרוח.

בנוסף לנהלי הפקולטה, חלים על תלמידי התכנית הנהלים הבאים:

  1. הלימודים בתכנית מתנהלים במסלול א' - המסלול המחקרי - בלבד. מסלול זה כולל כתיבת עבודת גמר (תזה). 
  2. קבלה לתכנית מותנית במציאת מנחה מבעוד מועד.
  3. תלמידי המוסמך במסלול המחקרי ילמדו קורסים בהיקף של 28 נ"ז שישוקללו לסגירת התואר. כמו כן, על כל תלמיד/ה ללמוד קורס עזר מתקדם למחקר בהיקף של 4 נ"ז (סטטיסטיקה ושיטות מחקר, שפה, קורס תכנות) ולהגיע לרמת "פטוֹר". זאת בתיאום עם המנחה ועם יועץ המוסמך.
  4. לתכנית למוסמך יתקבלו תלמידים שסיימו את לימודי הבוגר בממוצע 90 לפחות בחוג המדובר ו-90 בממוצע הכללי.
  5. לימודי השלמה למוסמך: במידה ונדרשים לימודי השלמה למוסמך (ייקבע עפ"י לימודי הבוגר של התלמיד/ה) על התלמיד/ה לסיים את את קורסי ההשלמה בממוצע 85 לפחות. (לעתים ניתן לקחת את קורסי ההשלמה במקביל ללימודי המוסמך, ולעתים נדרשת שנת השלמה לפני תחילת הלימודים.)

המרכיבים השונים של לימודי המוסמך ומשקלם בקביעת הציון לתואר

משקל בציון סופי

חובה

הערות

35%

קורסים בהיקף 28 נ"ז

ניתן ללמוד עד 4 נ"ז בקורסים המיועדים לתואר בוגר הן מתוך החוג והן מחוצה לו (אך לא מבואות של שנה א'). כל יתר הקורסים יהיו קורסים המיועדים לתואר מוסמך. (תיתכן דרישת השלמת קורסים, במקביל ללימודי המוסמך או במשך שנת השלמות לפני המוסמך; עניין זה ייקבע עפ"י לימודי הב"א.) רשימת הקורסים מופיעה בשנתון האוניברסיטה, תחת "תכנית אישית למוסמך במדעי הקוגניציה"; אולם ניתן לקחת כל קורס ברמת מוסמך באוניברסיטה באישור המנחה ויועץ מוסמך.

15%

עבודה סמינריונית

כתיבת העבודה לא מזכה בנ"ז. העבודה תיכתב בקורס שמוגדר כסמינר במסגרת החוג בלבד (הנ"ז של הקורס עצמו כן נחשבות למניין ה-28 נ"ז). ניתן לכתוב את העבודה הסמינריונית  בהנחיית המנחה או מרצה אחר.

35%

עבודת גמר - תיזה

 

15%

בחינת גמר

בחינת גמר בע"פ על עבודת המחקר והתיזה.

 

כלי עזר מתקדם למחקר

שפה, קורס תכנות, שיטות מחקר כמותניות/איכותניות - בתאום עם המנחה ויועץ המ"א.

ניתן לקבל פטוֹר על סמך לימודים קודמים, או ללמוד קורס/ים מתאים/ים במהלך תואר המוסמך.

כלי עזר מתקדם למחקר אינו משוקלל לממוצע התואר ואינו נספר למניין 28 הנ"ז הנדרשות.

 

הערות לגבי הקורסים

קורס מעבדתי

החוג ממליץ לשלב במסגרת הקורסים לתואר קורסים מעבדתיים. (כגון מפגש מודרך).

קורסים מחוץ לחוג

ניתן להגיש בהקשה להכיר בקורסי מוסמך מחוץ לחוג למדעי הקוגניציה. גורם מאשר: יועץ/ת מ"א. את הבקשה יש להגיש על גבי הטופס הזה.

הכרה בקורסים ממוסד אחר

ניתן להכיר בקורסים ממוסד אחר בהיקף של עד שליש מהלימודים. גורם ממליץ: יועץ/ת מ"א. גורם מאשר: הועדה ללימודים מתקדמים. יש להגיש בקשה מתאימה באמצעות מילוי טופס מקוון "בקשה להכרה בקורסים" הנמצא באתר המזכירות לענייני הוראה של הפקולטה למדעי הרוח; בצירוף המלצת יועץ/ת המ"א, סילבוסים של הקורסים המדוברים, וגיליון ציונים רשמי שבו מופיעים קורסים אלו. 

לפי החלטת ועדת הוראה, זיכויים אקדמיים ממוסדות אקדמיים אחרים ינתנו רק עבור קורסים עם ציון 75 לפחות.

כמו כן, נקודות הזיכוי שאותן מקבלים על קורסים הוא בהתאם למשקלם באוניברסיטה העברית. כך, למשל, קורס שבאוניברסיטה הפתוחה משקלו 6 נ"ז וקורס מקביל לו בהיקף 4 נ"ז ניתן באוניברסיטה העברית, יזוכה ב-4 נ"ז בלבד.

 

לפרטים נוספים

לייעוץ והכוונה יש לפנות ליועץ לתואר מוסמך, ד"ר עמרי אבנד  omri.abend@mail.hul.ac.il         

כמו כן,ניתן לפנות למזכירות החוג שבמתחם אוסטרליה בקמפוס הר-הצופים.
המזכירות פתוחה בימים א-ה בין השעות 10:00-13:00. טלפון : 02-5883758 

 

הרשמה לתואר מוסמך

 

אופן הרישום ללימודי מוסמך במדעי הקוגניציה

תחילה יש להירשם ללימודי מוסמך באתר הרישום של האוניברסיטה.

במקביל, יש לשלוח למזכירות החוג למדעי הקוגניציה פניה עם בקשה להירשם לתואר שני בחוג. על הבקשה לכלול את המסמכים הבאים:

  1. טופס הרשמה ללימודי מוסמך
  2. גיליון ציונים של התואר הראשון
  3. מכתב פניה קצר (בין עמוד לשניים) המפרט את הרקע להתעניינותך בלימודי תואר שני במדעי הקוגניציה (אנא הימנע/י מהצהרות כגון "מדעי הקוגניציה הוא תחום מעניין"), תחומי עניין ספציפיים, מנחה/ים פוטנציאלי/ם. בנוסף, אנא תאר/י במכתב כל ניסיון מחקרי קודם שיש לך (עבודה כעוזר/ת מחקר, עבודות סמינריוניות וכו').
  4. מומלץ להגיש מכתב המלצה של המנחה/ים המיועד/ים. צירוף מכתב זה לבקשה ישפר סיכויי קבלה בעת בחינת נתוני הקבלה.

הקבלה לתכנית הינה תחרותית, על בסיס ציונים בתואר ראשון ומכתב הפניה. עדיפות ניתנת למועמדים בעלי נסיון מחקרי, ו/או מועמדים שיצרו קשר עם מנחה ויש להם רעיונות לנושא מחקר. עדיפות זו מבוססת על היות תכנית המוסמך במדעי הקוגניציה תכנית אישית, שאינה מספקת מסגרת לימודים "חיצונית", כזו שאינה מבוססת על תכנית לימודים שהסטודנט/ית יוצר/ת עם המנחה.

רשימה חלקית של אנשי סגל השייכים או מקושרים לחוג למדעי הקוגניציה נמצאת תחת התפריטים "אנשים" ו"מעבדות" באתר זה. ניתן לשתף פעולה עם חוקרים נוספים מהאוניברסיטה העברית, ובפרט כאלו שתחום המחקר שלהם נושק למדעי הקוגניציה. במקרה של מנחה שאינו חבר סגל החוג יש לקבל אישור מיועץ/צת לימודי מ"א.

כותרים של עבודות גמר שנכתבו במסגרת לימודי המוסמך בחוג ניתן למצוא כאן.

שימו לב: הרישום ללימודי מוסמך באתר האוניברסיטה ותשלום דמי ההרשמה הם תנאי הכרחי בכדי להגיש מועמדות ללימודי המוסמך בחוג למדעי הקוגניציה, אך אינם מבטיחים את הקבלה לחוג.

את החומר נא לשלוח לזיוה, מזכירת החוג למדעי הקוגניציה, במייל: zivara@savion.huji.ac.il
או בדואר: החוג למדעי הקוגניציה, הפקולטה למדעי הרוח, האוניברסיטה העברית, הר הצופים, ירושלים, מיקוד: 91905

הערות

תלמידים שאינם בוגרי האוניברסיטה העברית חייבים להירשם גם במשרד לקבלת תלמידים (מלק"ת). ניתן להירשם דרך אתר האינטרנט של האוניברסיטה: www.huji.ac.il

תלמדים שסיימו את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה העברית לפני 1976 חייבים להירשם גם במשרד לקבלת תלמידים.

תלמידים שסיימו את לימודי התואר הראשון בחו"ל יירשמו בלינק הזה, או במדור לקבלת תלמידים מחו"ל -
היחידה לרישום ולמיון מועמדים - המדור לקבלת תלמידים מחו"ל (לימודי תואר)
בניין גולדשמידט, הר הצופים, ירושלים 0191905
טל: 02-5882607, אתר אינטרנט: http://info.huji.ac.il/overseas

תלמידי בוגר באוניברסיטה העברית הנרשמים לתואר מוסמך חייבים בדמי הרשמה. "שובר דמי רישום" ניתן לקבל במזכירות התלמידים של הפקולטה.

לפרטים נוספים

לייעוץ והכוונה מומלץ לפנות לד"ר עמרי אבנד, יועץ החוג למוסמך  omriabnd@gmail.com 

 מזכירות החוג פתוחה ימים א-ה בין השעות 10:00-13:00, במתחם אוסטרליה, קמפוס הר-הצופים, טלפון: 02-5883758

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה!

חטיבה במדעי הקוגניציה, במסגרת לימודי בוגר

חטיבה בלימודים קוגניטיביים לתלמידי תואר ראשון

מטרת החטיבה היא לאפשר לתלמידים הלומדים באחד התחומים הקשורים למדעי הקוגניציה להרחיב את השכלתם בתחומים האחרים. החטיבה מיועדת לתלמידי האוניברסיטה בשנים ב' ו- ג' אשר אינם לומדים בחוג לקוגניציה.

תנאי קבלה לחטיבה: ממוצע של לפחות 85 בשנה א' וקורס בסיסי בלוגיקה בציון 85 ומעלה. היקף החטיבה הוא 32 נ"ז לתלמידי מדעי הטבע ו-20 נ"ז לתלמידי מדעי הרוח והחברה. כל תלמיד/ה חייב/ת לקבל אישור יועץ / מזכירות חוג כדי ללמוד בחטיבה.

הרכב הקורסים ייקבע בתיאום עם יועצת התכנית, גב' טל נהרי, במייל cogBAadviser@mail.huji.ac.il
או בתיאום עם מזכירת התכנית גב' זיוה רחמין, מתחם אוסטרליה, קמפוס הר הצופים, טל': 02-5883758, מייל: zivara@savion.huji.ac.il

מסלול מואץ לתואר מוסמך

החל משנת הלימודים תשע"ד מציע החוג למדעי הקוגניציה תכנית מהירה לתואר ראשון+תואר שני בתוך ארבע שנים.

המסלול מיועד לתלמידים מצטיינים.

על מנת להיות מועמד לתכנית יש למצוא מנחה עד לסוף שנת הלימודים השנייה.

מומלץ להתחיל בעבודת מעבדה כבר בשנה השנייה לתואר.

מבנה הלימודים:

  • בשנה השנייה לתואר בוגר יחלו התלמידים לעבוד על פרויקט מחקר אישי במסגרת המעבדה שבחרו. על הפרויקט ניתן לקבל קרדיט של 4 נ"ז לבוגר במסגרת הקורס "פרויקט עצמאי במעבדה" (06137).
  • במהלך השנה השלישית והרביעית ללימודים על התלמיד להשלים את סך הנקודות הנדרש לתואר השני. מספר הנקודות הנדרשות מתלמידי מוסמך במדעי הקוגניציה הוא 28 נ"ז, בנוסף לשיטות מחקר מתקדמות (או כלי עזר מחקרי אחר). את תכנית הלימודים יש להכין יחד עם המנחה ולאשרה עם יועצ/ת המוסמך.
  • כמו כן, חובה לכתוב עבודה סמינריונית (שאינה מקנה נ"ז, אך נכללת לממוצע התואר), בחינת גמר ותזה (עבודה סמינריונית בעלת אופי מחקרי).
  • במהלך לימודי הבוגר ניתן לצבור עד 12 נ"ז לתואר מוסמך אשר בסגירת תואר הבוגר יועברו ללימודי המוסמך.
  • עוד בשנה השלישית ללימודי הבוגר יש ללמוד את הקורס 06832 "סמינריון מוסמך לתלמידי מדעי הקוגניציה".
  • לקראת שנת הלימודים הרביעית התלמידים יירשמו כתלמידים מן המניין לתואר מוסמך במדעי הקוגניציה, ויהיה עליהם לעמוד בתנאי הקבלה של הפקולטה והחוג.
  • בסוף השנה הרביעית על התלמידים לסיים את חובותיהם (באופן פורמלי אפשר להגיש את התזה עצמה עד 30.9).
  • תלמידים המעוניינים להציג את מועמדותם לתכנית מתבקשים למלא "טופס הגשת מועמדות" ולהגישו למזכירות החוג. עד לתאריך 1.8.

התלמידים במסלול יקבלו מלגה המותנית בעמידה בכל דרישות המסלול. החוג רשאי להפסיק את המלגה במידה ולא יעמדו בתנאים הנדרשים.

ניתן לפנות למזכירות בכל שאלה ועניין.

עבודות גמר למוסמך שנכתבו בחוג למדעי הקוגניציה

שנה

 

שם

 

כותרת העבודה

 

מנחה/ים

 

קיים עותק בספריית הר הצופים?

קיים עותק בספריה הלאומית?

2018

 

גיא ניצן

 

The mechanism for binding location and identity in visual working memory

 

ד"ר יוני פרצוב

 

 

 

2018

 

תמר ג'ונסון

 

Processing Non-Concatenative Morphology: A Computational Model Under Usage-Based Assumptions

 

ד"ר ענבל ארנון

 

 

 

                   

2017

 

לורנצו פיסוני

 

Temporal Integration: Philosophical Perspectives and Empirical Findings

 

פרופ' אורלי שנקר וד"ר איילת לנדאו

 

 

 

2017

 

לשם חשן

 

Conservatism and over-conservatism in grammatical error correction

 

ד"ר עמרי אבנד

 

 

 

2017

 

טל נהרי

 

Eternal sunshine in the spotless mind: questions of representation, consciousness and imagery

 

פרופ' רן חסין

 

 

 

2017

 

אמיתי כהן-צמח

 

Gerrymandering Over Graphs

 

פרופ' ג'פרי רוזנשטיין

 

 

 

2017

 

בר ריחני

 

קריאה לא מודעת של משפטים והבנתם בקונטקסט

 

פרופ' רן חסין

 

 

 

2017

 

יניב אביר

 

The Determinants of Consciousness: A Data-Driven Study of Awareness of Human Faces

 

פרופ' רן חסין

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2016   שלמה דנציגר   האם מחשבים נחשבים כחושבים? היבטים אקסטרנליסטיים ולשוניים במבחן טיורינג לאינטליגנציה   פרופ' אורלי שנקר      
2016   חיים כהן  

Moral judgments: belief-like or desire-like?

  ד"ר ענת מריל וד"ר איתי ניסן-רוזן      
2016   דניאל הדר  

Implicit Media Tagging and Affect Prediction from video of spontaneous facial expressions, recorded with depth camera

  פרופ' דפנה וינשל      

2016

 

שני שפירא

 

פעילות בגרעין הברך הצדי במהלך מטלות זיכרון אצל עיוורים מלידה: עדויות להיפוך ההיררכיה הקורטיקלית בחסך ראייתי

 

פרופ' אמיר עמדי

 

 

 

2016

 

אביב קרן

 

The Logic of Love

[הלוגיקה של האהבה]

 

פרופ' אייל וינטר

 

V

 

2016

 

גלית בוקס

 

הרחבת הטווח החושי בשיקום ראיה של אנשים עיוורים תוך שימוש במכשירי התמרה חושית: הגדלת רזולוציה וטווח הגנה

 

פרופ' אמיר עמדי

 

V

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2015

 

לי-היא סבאג

 

השפעה של הפרעה לאחור בזיכרון (Retroactive Interference) על תגובות פסיכופיזיולוגיות לגירוי הקריטי במבחן ה- CIT

 

ד"ר נורית גרונאו-ביתן ופרופ' גרשון בן שחר

 

V

 

2015

 

אסיף זיו

 

Modeling the subjective perception of time

 

פרופ' ג'יימס רגיה (אוני' מרילנד) ופרופ' אורון שגריר

 

V

 

2015

 

גידי אבירם

 

Examining the Effect of Cognitive Defusion on Hypothesis Testing in Wason’s Rule Discovery task

[בדיקת ההשפעה של הפרדה קוגניטיבית על בדיקת השערות ב-Wason's Rule Discovery Task]

 

ד"ר יפתח יובל

 

V

 

2015

 

שירה טל

 

Pre-Lexical Processing of the Passive Voice in Hebrew

[עיבוד פרה-לקסיקלי של פסיביות בעברית]

 

ד"ר ענבל ארנון

 

V

 

2015

 

אריאל גרא

 

Aftereffects in the perception of emotional gait patterns

 

ד"ר הלל אביעזר

 

V

V

2015

 

דורון אריאב

 

Dissociating retinal eccentricity and covert spatial attention effects on visual evoked potentials: a gaze-controlled ERP study

 

פרופ' ליאון דעואל

 

V

V

2015

 

רוניטל רובינשטיין

 

השפעות רגש במוסיקה על רמת הבניה

 

ד"ר רוני יגר-גרנות

 

V

V

2015

 

עידו ריבלין

 

אסטרטגיות עיבוד תנועה מודעות ולא מודעות: מחקר השוואתי

 

פרופ' רן חסין

 

V

 

2015

 

לוטם אלבר

 

Two Frameworks for Mechanistic Explanations in Cognitive Sciences: Why Mechanistic Explanations are not Casual Explanations but Functional Analyses

 

פרופ' אורון שגריר

 

 

V

2015

 

לימור רביב

 

Language Evolution in the Lab: the case of child learners

[אבולוציה של שפה בתנאי מעבדה: מחקר עם ילדים]

 

ד"ר ענבל ארנון

 

V

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2014

 

נעם זיגלמן

 

הבדלים בין אישיים בלמידה סטטיסטית: גישות תיאורטיות ועדויות אמפיריות

 

פרופ' רם פרוסט

 

V

 

2014

 

אורן פרג

 

Acquisition of Domain Specific Sentiment Lexicon

[רכישה מונחית למחצה של לקסיקון סנטימנט עבור תחום תוכן ספציפי]

 

פרופ' רונן פלדמן

 

V

V

2014

 

הנרי ברייס

 

Denominal verbs as a case study of Semitic morphology

 

פרופ' רם פרוסט

 

V

V

2014

 

קטיה יוספי-פייביסוביץ

 

מודל אינטגרטיבי למהותה של הלקות האוטיסטית

 

ד"ר ברוך כהנא

 

V

 

2014

 

אליאור סולם

 

Integration of a cognitive annotation into machine translation: theoretical foundations and bilingual corpus analysis

שילוב של תיוג קוגניטיבי בתרגום אוטומטי: יסודות תיאורטיים ואנליזה של קורפוס דו-לשוני

 

פרופ' ארי רפופורט

 

V

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2013

 

אורי זיו

 

אספקטים קוגניטיביים בייצוגי משחקי ידע-חלקי: חקר משחק הברידג'

 

פרופ' דניאל להמן

 

V

 

2013

 

אורי בלנרו

 

השפעת חרטה, אכזבה ותגמול על קבלת החלטות חוזרות אצל פרטים הנבדלים במין ובאוריינטציה המינית

 

פרופ' יעקב קריב

 

V

 

2013

 

יונתן שרייבר

 

מודל קוגניטיבי לחוויה המיסטית ויישומו בכתב האדמו"ר מקומרנו - ר' יצחק אייזיק ספרין

 

פרופ' יהונתן גארב

 

V

V

2013

 

אלונה נרקיס

 

Reading Hebrew as a second language: "Semitic" markers emergence and literacy acquisition patterns

 

פרופ' רם פרוסט

 

V

 

2013

 

עודד ביין

 

The influence of associative networks on episodic memory: exploring relatedness

 

ד"ר ענת מריל

 

 

V

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2012

 

דנה מרזל

 

מפגשים בין אדם ואל: ארג'ונה ושיווה בקיראטה-ארג'וניה ובקיראטה-פרבנדהה

 

פרופ' דוד שולמן

 

V

V

2012

 

זיוית שכטר-נסים

 

מאפייני הלמידה המוטורית בקרב ילדי גן חובה וכיתה ב

 

ד"ר אסתר עדי-יפה

 

V

V

2012

 

עינת קרן

 

התאם השלילה בעברית המודרנית והניסיון להתחקות אחר מקורותיו

 

ד"ר אייבי סישל

 

V

V

2012

 

נטע לִבנה

 

The influence of prior knowledge on new episodic memories - a fresh look on the congruency effect

[השפעת ידע קודם על יצירת זכרונות אפיזודיים חדשים - זוית חדשה על אפקט התאימות]

 

ד"ר ענת מריל

 

V

V

2012

 

ויקטוריה אייזנברג

 

"Imagine all the people": Incidental visual imagery of familiar faces triggered by their names - evidence from N170 modulation

 

פרופ' שלמה בנטין ופרופ' ליאון דעואל

 

V

V

2012

 

ליאור ארנפלד

 

The Morphology of the Hebrew Causative Alternation

 

פרופ' מלכה רפפורט-חובב

 

V

V

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2011

 

לילי דאי

 

Processing complex information unconsciously

[עיבוד לא-מודע של מידע מורכב: עדויות לשלילה לא מודעת]

 

פרופ' יעקב שול

 

V

V

2011

 

אליאן חפץ

 

השפעת החרטה על קבלת החלטות חוזרת בסביבה דינאמית

 

פרופ' יעקב קריב

 

V

 

2011

 

חן רוזנר אור-בך

 

How does the cognitive system handle goals? The "goal file" framework

[תיק מטרה – מסגרת תיאורטית לניהול מטרות על ידי המערכת הקוגניטיבית]

 

פרופ' רן חסין

 

V

V

2011

 

מורן אהרוני

 

בדיקת טיב האבחנה בין הנחתת תדרי אלפא להנחתת תדרי מיו במהלך התבוננות בפעילות מוטרית ביולוגית, באמצעות פירוק לגורמים בשיטות PARAFAC - Tucker

 

פרופ' שלמה בנטין

 

 

V

2011

 

צבי ולודבסקי

 

Group conflict as an enabler of altruism – an agent based model

 

פרופ' גרי בורנשטיין

 

V

V

2011

 

טאהר אבופול

 

הבדלים התפתחותיים במשחק תחרותי של הקצאת משאבים

 

פרופ' יעקב קריב וד"ר יהודית אברהמי

 

V

V

2011

 

תמר קולודני

 

Various Attention Deficits in Adult ADHD: The Four Functions of Attention Model

[מגוון ליקויי קשב בקרב מבוגרים עם הפרעת קשב וריכוז (ADHD): מודל ארבע פונקציות הקשב]

 

ד"ר לילך שלו-מבורך

 

V

 

2011

 

מאיה צוקרמן

 

"Rings a bell?" Electrophysiological correlates of metamemory judgments: insights into retrieval of semantic knowledge using musical stimuli

[נשמע מוכר? מחקר EEG אודות שליפת ידע סמנטי מזיכרון בתגובה לגירויים מוסיקליים]

 

ד"ר ענת מריל

 

 

V

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2010

 

עינב הרט

 

Steal the show: payoff effect on accuracy of behavior-prediction in real high-stake dilemmas

 

פרופ' גרי בורנשטיין

 

V

V

2010

 

נעה בוסתן-נבעה

 

הגורמים המשפיעים על שיקול ההורים על גיל העברת ילדם עם אוטיזם בתפקוד נמוך למסגרת חיים חוץ ביתית

 

ד"ר קורי שולמן

 

V

V

2010

 

תם שלי נח

 

"אין לי מושג איך היא עושה את זה": תפקיד המערכת הלא-מודעת בהשגת מטרות

 

פרופ' רן חסין

 

V

V

2010

 

דנה צחר

 

שלוט בעצמך, הבן את האחר: מחקר התנהגותי אודות הקשר בין יכולת שליטה על עיכוב תגובה ליכולת theory of mind – הערכה של השפעות תורשה וסביבה

 

פרופ' אריאל כנפו

 

V

 

2010

 

יוחאי עתריה

 

תודעה-גוף-זמן: איך חושבים בהעדר תחושת זמן? פרספקטיבה פנומנולוגית

 

פרופ' בני שנון

 

V

V

2010

 

עדי מאיר

 

מורפמת השורש בתהליך הפקת מילים בעברית

 

ד"ר אביטל דויטש

 

V

V

2010

 

אריאל גולדשטיין

 

קריאה והבנה סמנטית לא מודעת של ביטויים מילוליים בעלי שתי מילים ויותר

 

פרופ' רן חסין

 

V

 

2010

 

סיגל דסברג-שטרסר

 

השפעת הרחבת חדרים מתונה במח העובר על התפתחות שפה

 

ד"ר איתי ברגר

 

V

V

2010

 

ניב רגב

 

Can we predict all that we will know? an fMRI study of differences in metamnemonic monitoring of semantic and episodic materials

 

ד"ר ענת מריל

 

V

 

2010

 

שמואל פריד

 

Unnecessary constraints on model development in artificial intelligence

מגבלות מיותרות על פיתוח מודלים בבינה מלאכותית

 

פרופ' אורון שגריר

 

V

V

2010

 

לירון מיכאלי

 

Perceptual training enables access to low-level information while performing a high-level task

 

פרופ' מירב אחישר

 

V

V

2010

 

יוליה אוגניאן

 

Phonological anchoring deficits in developmental dyslexia

 

פרופ' מירב אחישר

 

V

V

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2009

 

אינה זוסמן

 

Predicting the preposition and the case of object in prepositional phrases attached to Russian verbs of motion

[ניבוי מילת היחס והיחסה של המושא בפסוקיות מילות יחס המקושרות לפעלי תנועה ברוסית]

 

פרופ' מלכה רפפורט-חובב ופרופ' ארי רפופורט

 

V

 

2009

 

מאיר משולם

 

An empirical study of rational emotion

[בחינה אמפירית של רגשות רציונליים]

 

פרופ' אייל וינטר ופרופ' גרשון בן-שחר

 

V

 

2009

 

אלעד גרין

 

Copeland voting: manipulation with irrational voters

[שיטת הבחירה 'קופלנד': מניפולציה עם מצביעים אי-רציונליים]

 

פרופ' ג'פרי רוזנשטיין

 

 

V

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2008

 

יעל ויסברגר

 

Frequency mismatch negativity in individuals with dyslexia and learning disabilities

[פוטנציאלים מעוררים בתגובה לתדר יוצא דופן (mismatch negativity) בקרב אנשים עם דיסלקציה ועם לקות למידה]

 

פרופ' מירב אחישר ופרופ' ליאון דעואל

 

V

V

2008

 

עתליה חי

 

בדיקת מהותם של תהליכי הטרמה בעקבות האקורד המז'ורי הבודד

 

ד"ר רוני גרנות

 

V

V

2008

 

אפרים זאקס

 

Semantic aspects of information retrieval

[היבטים סמנטיים של אחזור מידע]

 

ד"ר עדו דגן וד"ר ארי רפופורט

 

V

 

2008

 

נגה הלמן

 

קשב מתמשך וסימפטומים התנהגותיים של ADHD אצל ילדים צעירים עם חשש ללקויות למידה בהשוואה לילדים צעירים שתפקודם רגיל

 

ד"ר לילך שלו-מבורך

 

V

V

2008

 

נועה סילנר

 

Implicitly spurred change: studies on the effects of implicit feedback

[להשתנות בלי לדעת למה: אודות ההשפעות של פידבק מרומז]

 

פרופ' רן חסין

 

V

V

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2007

 

מארי פון מירבך-הרף

 

Tackling pain

[התמודדות עם כאב]

 

פרופ' מרשל דבור ופרופ' אורון שגריר

 

V

V

2007

 

אדם כהן

 

אי-היקבעות ויחס הנסמכות בפילוסופיה של הרוח של דונאלד דייוידסון

 

פרופ' אורון שגריר

 

V

V

2007

 

צפי צור

 

Valence and arousal are integrated in a multidimensional semantic space of words: a computational analysis

[וולנס ועוררות משולבים במרחב הסמנטי הרב-ממדי של מילים: גישה חישובית]

 

פרופ' שלמה בנטין וירון זילברמן

 

V

V

2007

 

סוזנה כהן-וקסלר

 

סוגיות קוגניטיביות בעיבוד מידע חברתי במסגרת פתרון בעיות אצל ילדים: תרומתו של זיכרון העבודה - מרכיב ניהולי - בשלב הקידוד של המידע החברתי

 

ד"ר יוסף מאיירס וד"ר יהודה פולק

 

V

V

2007

 

טל-חן שטראוסמן

 

How to boost empathy with music?

 

פרופ' רות הכהן

 

V

V

2007

 

אברהם מרזל

 

מי אמר שפרזיטים לא עובדים קשה? כיצד משפיעים תנאים של גישה, הימנעות, רווח והפסד על אסטרטגיות ב"משחק הפרזיט"

 

פרופ' יעקב קריב וד"ר יהודית אברהמי

 

 

V

2007

 

אילנה ציון-גולומביק

 

Processing pitch and duration of harmonic tones: a mismatch negativity study

 

פרופ' שלמה בנטין

 

V

V

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2006

 

שלומית תשובה

 

A second language acquisition model using example generalization with L1 grammar knowledge and concept categories

[מודל לרכישת שפה שנייה המשתמש בהכללת דוגמאות באמצעות דקדוק השפה הראשונה וקטגוריות מושגיות]

 

ד"ר ארי רפופורט

 

V

V

2006

 

יואב פרנקל

 

האם "זייפנות" בשירה נובעת מלקות בתפיסת גובה הצליל?

 

ד"ר רוני גרנות וד. כהן

 

V

V

2006

 

תמר גבור

 

השפעה של הקשר תחבירי על תהליכי פירוק מורפולוגי בתהליך זיהוי מילה כתובה בעברית

 

ד"ר אביטל דויטש וד"ר עינת גוברמן

 

V

V

2006

 

ידידה לובין

 

The impact of the pattern of cross-trial stimulus repetition on frequency tuning

[השפעת דגמי החזרה של הטונים על חדות הבחנת התדר]

 

פרופ' מירב אחישר

 

V

V

2006

 

שלמה ישראל

 

Extending the evolutionary argument for altruism: candidate genes and behavior in economic games

 

פרופ' ריצ'רד אבשטיין

 

V

V

2006

 

אושרי וייס

 

ניתוח פרגמטי של בעיית המחלה האסיאתית

 

פרופ' יעל זיו וטלי רבינוביץ

 

 

V

2006

 

גיל אשרי

 

ייצור ממוחשב של עזרים לזיכרון מילים

 

ד"ר ארי רפופורט

 

 

 

2006

 

רות אדם

 

הגברה מלאכותית של יצירתיות, מציאת דפוסי יצירתיות באמנות

 

פרופ' סורין סלומון וד"ר אסתר עדי-יפה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2005

 

תומר ליבנה

 

Configuration influence on crowding

[השפעת קונפיגורציה על תופעת ה-crowding]

 

פרופ' דב שגיא (מכון ויצמן)

 

V

V

2005

 

שני שלגי

 

Mismatch negativity and competition for spatial location deviance detection: revisiting the competition hypothesis

[תגובת ה-mismatch negativity ותחרות על משאבי גילוי חריגה מרחבית]

 

פרופ' ליאון דעואל

 

V

V

2005

 

מרק שובמן

 

Isolating the role of visual perception in dyslexia

[בידוד תפקידי התפיסה הראייתית בדיסלקציה]

 

פרופ' מירב אחישר

 

V

V

2005

 

אריאל עידן

 

הכשל המבני של הנחת הדואליזם

 

פרופ' ימימה בן-מנחם

 

V

V

2005

 

תרצה יובל

 

קשרים אפשריים בין התפתחות החשיבה לבין הערכת משך נגינה של כתב-תווים נתון בקרב ילדים מנגנים

 

ד"ר רוני גרנות

 

V

V

2005

 

נופית זכריה

 

האם קיימת אינטראקציה בין זיהוי פרצופים לבין עיבוד הבעות?

 

פרופ' יונתה לוי

 

V

V

2005

 

אורי ויזל

 

השפעת תקשורת על דינמיקת שיתוף הפעולה בדילמה חברתית עם אי ודאות ברמת הפרט

 

פרופ' גרי בורנשטיין

 

 

V

2005

 

נורית לסר (גרבר)

 

מה אנו רואים? חיבור בנושא: תפיסה ומציאות

 

ד"ר מאיר בוזגלו ופרופ' שלמה בנטין

 

V

V

2005

 

מלכה סימן-טוב

 

תפיסת האינטליגנציה על ידי המורים והשלכותיה על התאמת דרכי ההוראה ללומדים השונים

 

ד"ר אברהם כהן

 

 

 

2005

 

יוליה ספיבק

 

The Status of Local Scrambling in Russian

 

ד"ר אייבי סישל

 

V

V

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004

 

רונן גולן

 

הערכת זמן ותגובות אוריינטציה: השפעת הערור על קוצב הזמן בתפקיד של הערכת זמן פרוספקטיבית

 

פרופ' גרשון בן-שחר ופרופ' דן זכאי

 

 

 

2004

 

אלון מהרש"ק

 

שיר או משורר: האם ידיעת שם המשורר משפיעה על חווית קריאת השיר?

 

פרופ' מיה בר הלל

 

V

V

2004

 

אשרת משה-זביב

 

רכישת פעלים אצל ילדים עם אוטיזם בהשוואה לילדים עם התפתחות לשונית תקינה

 

ד"ר קורי שולמן

 

V

V

2004

 

איילת נווה

 

תפיסת תלות בהקשר של תלות נוספת, הקשר בין תפיסת תלויות והעדפות והשפעת גמול כספי של תפיסת תלויות ועל העדפות

 

פרופ' יעקב קריב וד"ר יהודית אברהמי

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2003

 

שחר ארזי

 

על הבסיס התודעתי של הביו-ספירה

 

פרופ' מרדכי רוטנברג

 

V

 

2003

 

מאיה דנק

 

הוא או היא? תהליכי עיבוד חוקי התאמה במין בעברית בהפקת שפה ובהבנתה

 

ד"ר אביטל דויטש

 

V

V

2003

 

הדס חזן-ולן

 

מבנה הלקסיקון המנטלי של עברית: עדויות משורשים חסרים ושורשים נחים

 

פרופ' רם פרוסט

 

V

V

2003

 

אורלי שאול

 

ידע פונולוגי סמוי בקרב דסלקטים ללא לקוי שפתי

 

פרופ' יונתה לוי

 

V

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2002

 

תמר ארנון

 

תפקיד המוצרכות בלמידת תחביר המושא העקיף

 

פרופ' ענת ניניו

 

V

V

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1999

 

נגה מאיר

 

הקשר שבין השפעתם של גורמים מורפולוגיים בזהוי מילה לבין רכישת יכולת הקריאה

 

ד"ר אביטל דויטש ופרופ' רם פרוסט

 

V

V

1999

 

סול עפרוני

 

Creatibity: a competition between man and computer. The test case of creating advertisements

 

פרופ' סורין סולומון

 

V

V

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1997

 

אורי חסון

 

רזולוציה מרחבית של קשב ויזואלי: הפניית קשב לאזורים שונים ומובחנים בתוך חצי השדה הוויזואלי בעקבות רמז תקף

 

פרופ' אשר כהן

 

V

V