check
חדש - תואר כפול במדעי הקוגניציה והמוח ובאקדמיה בצלאל | החוג למדעי הקוגניציה והמוח

חדש - תואר כפול במדעי הקוגניציה והמוח ובאקדמיה בצלאל

צרו קשר

ראש החוג: פרופ' עמרי אבנד
omri.abend@mail.huji.ac.il

יועץ לתואר בוגר וחטיבה במדעי הקוגניציה והמוח:
ד"ר גיא ניצן
cogBAadviser@mail.huji.ac.il

יועצת לתואר מוסמך: פרופ' ענת מריל
anat.maril@mail.huji.ac.il

יועץ ללימודי דוקטורט: ד"ר ערן אלדר
eran.eldar@mail.huji.ac.il

רכזת החוג: גב' שני כהן
 shanic@savion.huji.ac.il

רכזת לענייני תלמידים: גב' זיוה רחמין
ימים א-ה 13:00-10:00, טלפון: 02-5883758
zivara@savion.huji.ac.il

מנהלנית החוג: גב' יוליה פרלמן
yuliapc@savion.huji.ac.il
טלפון: 02-5882760

מתאם חוגי: מר שקד סוקניק
shaked.sukiennik@mail.huji.ac.il

תואר כפול במדעי הקוגניציה והמוח ובאקדמיה בצלאל

בשנת תשע"ח נפתחה תכנית בין-מוסדית מיוחדת, המיועדת לתלמידי בוגר (תואר ראשון) המעוניינים לשלב לימודי מדעי הקוגניציה והמוח עם לימודי עיצוב ואמנות באקדמיה בצלאל.

מתוך הבנה כי קיים פוטנציאל סינרגטי בשילוב בין ידע מתחום הקוגניציה וביטוי של כישרון אומנותי ועיצובי, התכנית נועדה לטפח סוג חדש של בוגרים, בעלי ידע מעמיק בתחום הקוגניציה ובעלי יכולת להשתמש בידע זה בתחומי האמנות והעיצוב. "המעצבים הקוגניטיביים" העתידיים יקבלו הכשרה שיטתית בשני התחומים. לתכנית שני רכיבים עיקריים: ידע לגבי האופן בו ניתן להעשיר ולפתח ביטוי אומנותי ועיצובי באמצעות הכרה של מבנים ותהליכים קוגניטיבים, והקניית כלים ומתודולוגיות מתחום המדעים הקוגניטיביים ויישום שלהם בתחומי הביטוי העיצובי והאמנותי.

במסגרת הלימודים יידרשו התלמידים ללמוד את כל קורסי החובה במדעי הקוגניציה והמוח, קורסי בחירה במדעי הקוגניציה והמוח וקורסים בעיצוב ואמנות, וכן לבצע פרוייקט גמר (בהיקף של 10 נ"ז) המשלב עיצוב עם יישום או תיאוריה של תחום קוגניטיבי, בהנחיית מנחה מכל אחד מהתחומים (סה"כ שני מנחים). במסגרת קורסי הבחירה התלמידים יידרשו לקחת כחובת בחירה קורסים המשלבים עיצוב וקוגניציה, כגון ויזואליזציה וסוניפיקציה של נתונים, usability research ו- modelling creativity. בנוסף, יידרשו התלמידים לבצע internship במעבדה, בקבוצת מחקר, או בקבוצת עיצוב המשלבת באופן שיטתי שיטות מחקר וניתוח קוגניטיבי בעבודת העיצוב והאמנות.

השילוב הייחודי של אנשי סגל ממדעי הקוגניציה והמוח יחד עם הסגל של בצלאל יאפשרו סביבה מיטבית להקניית הידע ומגוון המיומנויות הדרושים, בהיבטים האקדמיים והמעשיים גם יחד. בנוסף, לתלמידים הבוחרים במסלול זה מוצעים, מלבד הקורסים הנלמדים בכל אחד מהחוגים, גם קורסים אינטגרטיביים ייעודיים שנבנו במיוחד עבור התוכנית, כמו גם התנסות מעשית בפרוייקט גמר המשלב בין שני התחומים בהנחיית מנחים משתי הדיסציפלינות.

תנאי הקבלה הינם זהים לתנאי הקבלה הקיימים כיום לכל אחת מהתכניות בפני עצמה.

ניתן לקרוא פרטים נוספים על התכנית גם באתר של בצלאל.

מסגרות הלימודים

שני תארים במסגרת חד חוגית:

תואר במדעי הקוגניציה והמוח מטעם האוניברסיטה העברית תואר B.F.A / B.Des / B.Arch מבצלאל האקדמיה לאמנות ועיצוב.

שימו לב: התלמידים מחוייבים בכתיבת עבודה סמינריונית כמו יתר תלמידי החוג, במהלך שנה ב'.
ומלץ לכתוב את העבודה במסגרת התנסות במעבדה אך ניתן גם לכתוב עבודה סמינריונית עיונית בהנחית מרצי החוג.
העבודה הסמינריונית לא נכללת במספר הנ"ז לסגירת התואר, משקלה 4 נ"ז (זאת אומרת שמסיימים תואר ב-90 נ"ז לא כולל הע.ס).
החל משנת הלימודים תשפ"ג, חובה ללמוד את הסמינר הייחודי לתלמידי בצלאל, בהיקף 1 נ"ז (מפגש אחת לחודש), עם הילה יעקובסון ומיכאל פינק, מספר קורס 6864.

תנאי מעבר משנה לשנה

שנה א: מדעי הקוגניציה והמוח  45 נ"ז
שנה ב: מדעי הקוגניציה והמוח         45 נ"ז
שנים ג-ה (בכל המחלקות מלבד ארכיטקטורה): בצלאל 104 נ"ז
שנים ג-ו (במחלקה לארכיטקטורה בלבד): בצלאל  134 נ"ז
יוני-אוקטובר: סיום פרויקט גמר משולב  בצלאל ומדעי הקוגניציה והמוח 10 נ"ז
נקודות זכות לתואר
נקודות זכות במדעי הקוגניציה והמוח: 62 נ"ז קורסי חובה, 28 נ"ז קורסי בחירה נקודות זכות משולב בצלאל-מדעי הקוגניציה והמוח: פרויקט גמר, 10 נ"ז. עבודה סמינריונית 4 נ"ז (לא נספרת במניין הנ"ז לסגירת התואר).
נקודות זכות בבצלאל: 130-134 נ"ז עפ"י הדרישות במחלקה הרלוונטית בבצלאל (בהתאם להקלות הניתנות לתלמידים בחילופי סטודנטים).

דרישת שפות
עמידה בתנאי שפה זרה (אנגלית), כפי שמחויבים כל התלמידים בפקולטה למדעי הרוח.
מרכיבי ציון הגמר ושקלולם
מדעי הקוגניציה והמוח: ציון הגמר יחושב על פי הציונים בקורסים הניתנים במסגרת החוג. הקורסים הניתנים בבצלאל יפורטו בגיליון הציונים של כל תלמיד/ה, אך הציונים בקורסים אלה ייחשבו באוניברסיטה העברית כעובר/לא עובר, ולא יחושבו לצורך ציון הגמר. בצלאל: ציון הגמר יחושב על פי הציונים בקורסים הניתנים במסגרת המחלקה. על התלמידים במסלול לצרף במעמד בקשה לסגירת התואר במדעי הקוגניציה והמוח אישור מבצלאל שסיימו שם 25% מסך הלימודים ואת רשימת כל הקורסים שהם רשומים אליהם עד מעמד סגירת התואר.
תלמיד שלא יוכל להציג אישור כזה, לא יוכל לקבל סגירת תואר במדעי הקוגניציה והמוח. בבמסגרת התואר הכפול, התלמידים לומדים בשנתיים הראשונות בחוג למדעי הקוגניציה והמוח (למעט קורסים בודדים בבצלאל) ובשנה השלישית, מתחילים את שנת הלימודים הראשונה בבצלאל
(שנה שלמה), תוך השלמת יתרת הקורסים במדעי הקוגניציה והמוח. המשמעות היא, שלא ניתן לסגור תואר במדעי הקוגניציה והמוח לפני סיום השנה השלישית, שהיא השנה הראשונה בבצלאל.
שכר לימוד
שכר הלימוד עבור הלימודים בחוג למדעי הקוגניציה והמוח הוא בגובה 225% (ללא קשר למספר הקורסים הנלמדים וללא קשר למספר הקורסים בשנה).
למידע נוסף על שכר לימוד באוניברסיטה לחץ כאן.

לפרטים נוספים

יועצת התכנית: פרופ' הילה יעקובסון, , hilla.jacobson@mail.huji.ac.il